Време е за промяна, при която не един да загуби, а друг да спечели, а да спечели всеки от нас, да спечели България. Време е да спечели България с №30. Това заяви Христо Иванов, след като в ЦИК бе изтеглен номерът на бюлетината, с който „Демократична България“ ще участва в изборите.

По думите му са необходими четири неща, за да се случи промяната. Първо, ясна национална цел – амбициозна и голяма.

„За нас това е до 5-7 г. да превърнем България в най-доброто място за живеене на Балканите. Знаем, че България може да го постигне. Виждали сме как Ирландия, Балтийските държави са правили такива скокове. България може да се нареди сред 10-те най-добри места за живеене в Европейския съюз“, каза Иванов.

Второто е програма, фокусирана върху работещи решения, включващи три големи задачи: съживяване на българската държавност; създаване на икономически условия за развитие на бизнеса и за трансформацията на икономиката; инвестиция в човешкия капитал – това значи човешка социална политика, развитие на здравеопазването и реформа, модерно образование, култура, допълни Христо Иванов.

Той отбеляза, че третото са хората, но не просто отделни индивиди: „Ние имаме екип. Трябват ни не просто професионалисти, а хора, които са се старали, които са минавали заедно през трудности и взаимно са си доказвали характер. Това е отборът, това имаме ние.“

Четвъртото, по думите на Христо Иванов, е ясна политическа воля, че в следващия парламент може да се реализира промяната.

„Това значи, че носителите на корупционния вирус – ГЕРБ и ДПС, ще бъдат спрени в опитите им да се докопат до властта. Трябва ни да гарантираме голямо, не просто някакво, а демократично мнозинство. Защото когато гражданите не са около масата на вземането на решения, техните интереси са в менюто“, завърши Христо Иванов.