Започва да се очертава една по-добра България, в която Бойко Борисов продължава с административния, финансов, корупционен ресурс да печели изборите, но губи властта. Това коментира в изборното студио на bTV съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той призова българите „да се освободят от страха от тази машина“ и посочи, че нашите сънародници у нас и в чужбина „въпреки хаоса, който организира ЦИК, плашенето и мачкането“ излизат да си дадат гласа.

„БСП губи централно място. ДПС повече не може да играе ролята на този, който определя царете задкулисно. Независимо от това дали ще надскочим ДПС, самият факт, че им дишаме във врата, показва, че, като една консистентна политическа сила, можем да ги изместим“, заяви Христо Иванов.

За коалиция трябва да се говори след като „видим всички, които сме влезли в парламента, колко тежим, (след като) гласуваме против мандата на Бойко Борисов“.

По думите му „управлението не може да бъде самоцел“: „Излизането от една толкова дългогодишна склероза на българската демокрация минава през няколко избора, минава през сложно разчупване на едни циментирани повече от 30 г. реалности“.