Един необичайна идея – големите хотелиери по родното Черноморие да се откажат от помощта по схемата „60/40“ и така да подкрепят държавата в борбата срещу COVID-19.

Призивът е на собственик на хотел на „Златни пясъци“.

Хотелът на Стела Деянова работи целогодишно, а за нея постоянно работят 30 души. От 20 дни насам служителите й са у дома, но тя продължава да плаща заплатите и осигуровките им в пълен размер. Осигурява им и храна.

„Колегите, собствениците, да се обърнат към съвестта си, защото между нас няма светци, включително и аз. Моля да си погледнат часовника на ръката, колата, в която се возят, жилището, в което живеят. И да си спомним, че без тези хора ние нямаше как да ги имаме тези неща“, казва Деянова.

Тя няма да се възползва от държавната помощ и призовава същото да направят и колеги й по Черноморието. „Да победим вируса с човечност. Това е. Нека тези средства отидат там, където има нужда. Всеки един от нас има какво да заложи, има и какво да продаде“, допълва Деянова.

Тя не смята, че очакваният слаб сезон ще бъде фатален, заради успешните кампании назад в годините. „Просто ще спечелим по-малко. Но нали е важно в момента всички да оцелеем и да дадем шанс на тези, които се борят в момента истински с болестта“, казва хотелиерът.

Деянова вярва, че туризмът бързо ще се вдигне след отминаването на пандемията, тъй като морето, слънцето и плажът няма да изчезнат.