На забележително миролюбиво и безконфликтно поведение от страна на екип на „Пътна полиция” стана свидетел екип на bTV Новините след зрелищната катастрофа пред Националния стадион в София днес следобед. Водачът на джип, който съумя да обърне возилото си на една страна и да запуши ключовото кръстовище, заплаши нашите колеги със саморазправа, а намиращите се на място униформени даже отказаха да излязат от патрулката си.

„Какво да правим ние? Да слезнем и какво? Снимате им колата, хората са инфектирани (!!!)”, заяви единият от пътните полицаи, след като нашият оператор сигнализира, че е бил заплашен с побой заради това, че снима катастрофиралата кола.

Снимка: btvnovinite.bg

За щастие, нито при безумната катастрофа, нито при събитията след нея има пострадали. Важно е да се отбележи, че по закон полицията е задължена да се намесва с цел опазване на обществения ред, живота, здравето и собствеността на гражданите. Остава открит въпросът дали има инструкция към служителите на „Пътна полиция”, обработващи пътнотранспортни произшествия, да не се намесват при възникнали заради катастрофите конфликти.

Ако действително има такова нареждане, това поставя под сериозен риск не само журналистите в центъра на София, но и на практика всеки гражданин, който може да стане обект на юмручно правосъдие. Защото „хората са инфектирани”.