На Бъдни вечер около трапезата сме със семействата си, но има хора, за които Коледа е по-различна. Загубили близките си и останали без дом, те посрещат празника в приюти. Как празнуват в приюта към храм „Света Троица" в Добрич?

В трапезарията към храма тече трескава подготовка за празничната трапеза. И наред с доброволците, в работата се включват и жените, намерили подслон в приюта към църквата. Всяка от тях със своята история.

„За втора година съм тук с моето дете Даниел, който е на три годинки. Аз идвам от Варна. С него бяхме там в друга институция и трябваше да напуснем. И от там социалните ми казаха за тук, обадиха се и така, дойдох. Аз нямам родители, починаха", споделя Яна.

„Мъжът ни ни изостави и отидох при социалните във Варна. Те казаха, че тук имало шанс, говориха с отеца и ме докараха тук. Ако не бяха те, аз бях с децата на улицата", разказа Поля Георгиева.

Благодарение на дарители и на продукцията от собственото стопанство, храната за празничната трапеза е осигурена. Децата очакват Дядо Коледа да им донесе мечтания подарък.

Шестте жени пък си пожелават следващата Коледа да посрещнат в свой дом.

„Аз бих пожелал на всички да бъдем смирени, търпеливи и да имаме любов към Бога и към ближния, защото имаме ли тези неща, обърнем ли се към Господ с вяра и любов, Господ не е върнал абсолютно никой", каза отец Емануил.