Хиляди тръгнаха на път за предстоящите почивни дни около 1 май. 300 хиляди автомобила тръгват на път само от София.

Отново се очакват тапи и задръствания на магистрала "Хемус" заради ремонти. Тунелите "Витиня" и "Ечемишка" ще бъдат отворени, но само в едната тръба. От Пътна полиция препоръчват стария път или трасето за Ребърково през Своге.

Натоварен трафик се очаква по магистралите у нас, както и по пътя за Гърция.

Пътна полиция обеща извънредни мерки и строг контрол - ще следят за употреба на алкохол, както и за ентусиасти без книжки. Те пуснаха и препоръки за безопасно движение през празничните дни.

За да не се повтаря ситуацията от Великден, когато заради няколко катастрофи беше блокирана магистрала „Тракия”, полицаите призоваха шофьорите да не карат в аварийната лента, което е и забранено.

Малко след 16 часа полицията започна да отбива тежкотоварните автомобили. В ранния следобед трафикът все още беше спокоен.

Очаква се много хора да слеят почивните дни и така трафикът в обратна посока да е силно натоварен не само на 1, но и на 8 май.

Има затруднения в трафика на българо-гръцката граница при Кулата заради ремонт. Багери подготвят трасето за нов асфалт, а камионите се пренасочват към съседното гише. Оттам минават и бусовете. Има и опити за пререждане и това породи напрежение днес на гранични пункт.

Опашки и от леки коли се очакват на 1 май. За тогава е насрочена и поредната стачка в южната ни съседка. Ще стачкуват влаковете и фериботите в Гърция. Ще има и организация на транспорта, заради първомайските демонстрации в Гърция.