Хаос и затворени улици в София заради протеста срещу начинът на управление на Българския футболен съюз. МВР извади водни оръдия, с които да се опита да разпръсне протестиращите пред националния стадион.

Ситуацията се развива преди началото на футболната евроквалификация "България-Унгария", която ще се играе без публика на стадион "Васил Левски".

Снимка: btvnovinite.bg

По информация на bTV при претърсванията на феновете полицаите са открили ножове, бомбички и маски за лица.

Временно е затворено движението по бул. “Цар Освободител“ от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. “Васил Левски“ и по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ от Орлов мост до ул. Граф Игнатиев“ във връзка с провеждането на футболна среща и протест пред Националния стадион „Васил Левски“.

Снимка: btvnovinite.bg

Превозните средства на градския транспорт са пренасочени по обходни маршрути. Автобусите идващи от „Младост“ и „Дружба“ са отклонени през кръговото кръстовище на тв кула по бул. “Пейо Яворов“, бул. “Драган Цанков“ и бул. “Цариградско шосе“. Тролейбусите, идващи от „Младост“ и „Дружба“ обръщат на кръстовището на 4-ти километър, а тези от кв. “Х. Димитър“ обръщат на кръговото кръстовище на паметника на Васил Левски и обратно по маршрута си.

Пред стадион „Васил Левски“ полицейското присъствие е засилено.

Малко след 20 часа в заведение при Спортната палата влизат част от протестиращите, а секунди по-късно и полицаите. Те започват да бият както демонстрантите, така и клиентите на заведението.

Агитка на "Черно море" блокира магистрала "Хемус".

След час и половина проверки от полицията на магистрала "Хемус", агитката на футболния отбор „Черно море“ реши да блокира магистралата на входа на София.

Снимка: btvnovinite.bg

Минути след това полицията беше принудена да пусне привържениците на варненския отбор, които отпътуваха за стадиона.

Снимка: btvnovinite.bg

 

Следете темата в нашия онлайн репортаж: