„Има такъв народ“ имат проект за кабинет с конкретни министри, но никой не иска да говори за него – това е изводът от първата среща по темата „Ново правителство“, организирана от ИТН. На нея бяха поканени от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Разговорите продължиха само 20-ина минути, след като Мая Манолова, Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Димитър Делчев слязоха при журналистите, но бяха подчертано лаконични. „Чухме имената на кандидатите за министри, ще ги обсъдим в парламентарната група“, заяви Манолова.

Снимка: Ладислав Цветков

Също толкова словоохотлив беше и кандидатът за премиер Пламен Николов. „Ще произведем новина“, обеща той, като подчерта, че министрите са подбирани „по много експертен начин“.

Междувременно на журналистите в НС се наложи буквално да бягат през глава след представителите на двете парламентарни групи, които обаче запазиха бетонно мълчание за предложените министри.

Николов се оказа по-готов на диалог по темата какви са дипломите, които притежава – специално събра журналистите, за да ги покаже пред камерите.

Ако желаете в подробности да се запознаете с академичния път на Пламен Николов - от училището през ШЗО, университета и академичния му принос, гледайте видеото по-долу: