„По-скоро на външен вид е симпатичен, не се кокорчи. Въпросът е как ще направи връзката със Слави Трифонов, човекът на деня, който носи цялата отговорност е Станислав Трифонов“ – така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вижда предложения за премиер от ИТН Пламен Николов. На брифинг в партийната централа бившият министър-председател подчерта, че комуникацията във властта се очертава сложна.

„Знам каква е тази длъжност – още в 7 министрите искат решение. Ако за всяко нещо трябва да питаш някого, става много тежко. (…) Всяко решение, което ще взема този премиер, трябва да има подкрепата на Слави Трифонов, за да може парламентарната група да го подкрепи. Следва много сложна парламентарна игра, как ще си я играят – не знам, не е моя работа“, коментира още Борисов.

Той отбеляза, че „Има такъв народ“ са попаднали в положението на ГЕРБ от 2009 г. – влизат във властта, а нямат достатъчно подготвени кадри. „Аз познавах само пожарникари и полицаи… това са стотици високономенклатурни кадри, като си представя какво го (Трифонов – б.р.) очаква – всеки един, който извадиш, трябва да е брилянтен“, разсъждава на глас лидерът на ГЕРБ.

Според него обаче в сегашния парламент алтернатива няма и ГЕРБ няма да се опитват да реализират втория проучвателен мандат: „Не съставят ли правителство в тоя мандат, няма шанс да има друго правителство. Корнелия Нинова я гонят от партията по Бузлуджа, несериозно е тя да прави правителство с 30 депутата, превърнаха държавата в кръжок!“.