Учениците в София-град излизат в грипна ваканция от 27 януари – понеделник, съобщиха от Министерството на здравеопазването. От понеделник за столицата е обявена грипна епидемия. 

Ваканцията ще продължи до 4 февруари, а 5 февруари е междусрочната ваканция по график, обявиха от Министерството на образованието. Така учениците в столицата ще се върнат в клас на 6 февруари.

Снимка: btvnovinite.bg

Училищата на територията на столицата са 273.  Заради грипа масово отсъстват повече от половината ученици. Най-уязвими от вирусите са децата на възраст до 14 години.

От днес грипна епидемия е обявена и в областите Бургас и Велико Търново. Учениците в Бургаска област ще са във ваканция от 27 до 31 януари. Същото важи и за децата в Кърджалийска и Хасковска област.

Снимка: btvnovinite.bg

В морския град децата казват, че принудителната почивка в края на първия срок няма да попречи на учебния материал. Дори ваканцията да бъде удължена, това няма да попречи на оформянето на оценките.  

Днес са отменени учебните занятия във всички училища от област Монтана, както и в 21 от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил.

Регионална здравна инспекция – Благоевград обявява грипна епидемия на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово от понеделник.

До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения във всички общини с обявена грипна епидемия. Преустановяват се женските и детските консултации.

От утре епидемия обявява област Бургас, а от понеделник - Кърджали, Хасково, Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен , Хаджидимово и Луковит.

От утре епидемия обявява област Бургас, а от понеделник - Кърджали, Хасково, Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен , Хаджидимово и Луковит.