БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидатдепутатски листи, съобщиха от „Позитано“ 20.

Сред номинираните в цялата страна са:

Иван Гранитски (една от листите в София) е български журналист, поет, редактор, критик, публицист, издател и обществен деец.

Снимка: btvnovinite.bg

Доктор на философските науки. Член-кореспондент на БАН. Член на УС на СБП, на УС на Агенция „София-прес”. Създател е на издателство „Захари Стоянов”, генерален директор на БНТ – 1995-1996 г. 

Проф. Димитър Раденовски (листата във Видин) e известен хирург. Изпълнителен директор (2007-2012), а впоследствие отново член на борда на директорите в УМБАЛСМ „Пирогов“. Управител на ДКЦ „Св. Иван Рилски“ ЕООД. Член е на Българското хирургическо дружество и на Дружеството за спешна хирургия.

Георги Георгиев – Гецата (листата в Пловдив) е известен български футболист, национален състезател, полузащитник, едно от легендарните имена на футбола в Пловдив.

Снимка: btvnovinite.bg

Той е познат като един от футболистите с висока техника. Играе над 100 мача и за френския „Мюлюз“. След края на спортната си кариера става президент на „Марица“ – Пловдив и спортен директор на ЦСКА София.

О.р. бригаден генерал Цветан Харизанов (листата в Сливен) е бивш началник на Националния военен университет „Васил Левски“. Почетен гражданин на Велико Търново. Награждаван е с орден „За вярна служба под знамената“ и Почетен знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ – ІІ степен.

Д-р Трифон Цветков (листата във Враца )е председател на Българския ветеринарен съюз. Завършил е ветеринарна медицина, а след това организация и управление на ветеринарното дело. Бил е окръжен ветеринарен лекар на Враца и главен епизоотолог в периода 1974 – 1978 г. Работил е в Противочумния институт, а от 1985 г. до 1997 г. е бил директор на свинекомплекса в Рогозен. Един от водещите свиневъди в България.  

Доц. д-р Христо Беров (листата в Смолян) е преподавател по история в СУ „Св. Климент Охридски“. Специалист по стопанските и социално-икономическите проблеми на балканските народи във втората половина на XIX и началото на XX век, кризите като фактор за стопанското и политическото развитие на балканските общества и държави през XIX и XX век. 

Проф. д-р Юлия Йоргова-Форд (листата в Бургас) е била директор на Англо-българския колеж в Бургаския свободен университет и преподавател по основни трудови правоотношения. Владее английски на изключително ниво, участвала е в множество международни семинари и научни изследвания в областта на администрацията и управлението. Била е гост-преподавател в университети в Турция, Румъния и Португалия. От 2018 година е професор по администрация и управление и декан на Центъра по икономически и управленски науки в Бургаския свободен университет.

Проф. д-р Маринела Грудева (листата във Варна) е доктор по педагогика в медицински университет Варна, катедра „Логопедия и медицинска педагогика“. За активна творческа и обществена дейност е отличена с награди на Община Варна и Областния съвет на БЧК – Варна.

Теодора Евтимова (листата в Русе) е директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Завършила е Държавния библиотекарски институт.

Снимка: btvnovinite.bg

И още две футболни легенди (листите в София) – Емил Велев – Кокала и Христо Марашлиев.