В четиридесет и третия ден от протеста граждани отново се събраха край сградата на президентството и пред Министерския съвет, за да потвърдят исканията си за оставка на правителство и на главния прокурор. 

Снимка: БГНЕС

Шествието на протестиращите стигна до сградата на Министерството на вътрешните работи, където към прозорците и фасадата полетяха тоалетна хартия, яйца и домати. Те отправиха призиви за оставка и скандираха "Мафия". МВР извади трима служители, които да охраняват вратата, но към тях агресия нямаше и те не бяха замеряни.

Това е втора поредна вечер, в която протестиращите хвърляха яйца и домати по сградата на МВР. 

След тази атака, протестиращите се отправиха към "Орлов мост". Там в края на протеста се състоя концерт, хората танцуваха и пяха повече от час.

Снимка: БГНЕС

"Отровното трио" днес направи публичен отчет за събраните до момента дарения по сметката на Николай Хаджигенов. Средствата възлизат на 65 000 лева. От тях са похарчени 17 500 - за палатки, столове, маси, спални чували, озвучаване, агитационни материали, храна, вода, транспорт и хигиена и дори реклама в социалните мрежи.

И след днешния ден на протести остават блокирани три кръстовища в София - на Орлов мост, при Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски" и до площад "Независимост".

Тази сутрин, по инициатива на гражданското движение БОЕЦ, в столицата беше блокирана сградата на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Снимка: БГНЕС

А в градинката на площад "Възраждане" пред Столичната дирекция на вътрешните работи се провежда протест срещу "незаконните блокади на пътни артерии в столицата".  

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!