Нова акция-изненада направиха протестиращите в 43-тия ден на гражданско недоволство с искане за оставка на кабинета и главния прокурор.

Те блокираха сградата на Антикорупционната комисия.

Към сградата полетяха и яйца. По-късно председателят й Сотир Цацаров отговори с писмо до медиите.  

В 8 ч. сутринта група от протестиращи, сред които и лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев тръгнаха от палатковия лагер на Орлов мост към третата си цел.

Минути по-късно стигнаха до сградата на Комисията за противодействие на корупцията, но половин час преди началото на работния ден. Протестиращите се заканиха, че няма да допуснат никой вътре.

Двама от протестиращите бяха поканени в сградата на Аникорупционната комисия, но при условие, че блокадата отвън падне. То не беше прието, а към сградата полетяха яйца.

От Антикорупционната комисия заявиха в писмо до медиите, че блокадата нарушава няколко закона и е повлияла на работата и на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, което се помещава на същия адрес.

Ръководството на КПКОНПИ уважава правото на мирен протест на всеки български гражданин, включително и когато той е насочен срещу дейността на самата Комисия, но не може да приеме ултимативни искания за допускане на протестиращи в сградата като условие те да допуснат служителите до работните им места.

Снимка: btvnovinite.bg

От комисията на Цацаров заявяват още: "Основната причина, поради която какъвто и диалог с този гражданин е недопустим, е видна от публикуваните по-долу фотографии, които са достъпни в интернет" и прикачват снимки на Георгиев с премиера Бойко Борисов, обвиняемия банкер Цветан Василев и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.