Влади Ампов– Графа и Българският лекарски съюз заедно срещу насилието над медици. Новата песен на поп изпълнителя „Надежда” е с мисия да даде надежда на лекарите и пациентите, че агресията може да бъде спряна.

„Любовта ми дава сила, гневът ни разделя.
В мен надежда има, светът се променя.
Има надежда за утре.
Има надежда!

Графа сам написал музиката и текста – приел кампанията срещу насилието над медици за лична кауза.

„Това е една песен против гнева, омразата и агресията като цяло в нашето общество! И аз съм такъв човек, че смятам, че човек със светлина и доброта може да върви напред. Не е нужно да бъдеш гад, за да успяваш. С голямо сърце направих тази песен”, сподели Графа.

Клипът е заснет в Спешното отделение на болница „Света Анна”. Там на смяна днес е д-р Георги Русев. Сблъсквал се е със словесната агресия.

„Нощно време – хора, употребили алкохол, дрогирани, в неадекватно състояние, започват обиди, псувни, че ние сме некадърници”, разказа доктор Георги Русев.

С това не се свиква лесно, признава лекарят.

„Когато те нагрубят, когато знаеш вътре в сърцето си, че си помогнал и си бил човечен…е, тогава боли”, заяви д-р Георги Русев.

За миналата година посегателствата над медици са над 60.

„Това, че тези хора полагат усилия и дават всичко от себе си, за да помогнат на пациентите си, е… не са виновни да бъдат нападани”, заяви д-р Венцислав Грозев от БЛС.