Гонка с мотори по пътя Несебър-Бургас посред бял ден по чудо се размина без сблъсък и жертви. Развивана е скорост 300 км/час.  

Инициаторът на рискованото шофиране е установен от полицията. Заплашват го до 3 години затвор.   

Гонката започва от изхода на Несебър, в ранния следобед, навръх Коледа. 

Мотористът, заснел „подвига“ си, сам се похвалил в социалните мрежи, че успял да вземе 35 километровото разстояние за 13 минути. 

На няколко пъти се вижда как моторът се разминава от удар с леки коли, с висока скорост подминава и автобус.  

Инициаторът на гонката е установен от полицията. Пред разследващите той обяснил, че инцидентно вдигнал висока скорост и изтрил клипа.  

„Няма пострадали, но това застрашава живота на всички, особено неговия живот като водач. Има нарушения на пътна маркировка, честа смяна на лентата за движение“, заяви гл. инспектор и началник сектор "Пътна полиция"-Бургас Пламен Николов. 

Мотористът е на 27 години и друг път е глобяван за каране с превишена скорост. Показваме клипа на дългогодишен любител на моторите.

"Това е ад за човека в колите, отсреща за движението, за самия него, непоправимо е какво ще се случи. 300 км/час е изверско. За такива неща има писти, удари ли се в кола, ще е фатално е и за двете", каза мотористът Спас Николов.

От полицията са изискали видеозаписи от бензиностанция и от камери на Пътната агенция. Летящият моторист може да получи до 3 години затвор заради хулиганство, извършено с МПС.