Тъжен ден в Карловско. Днес се навършва точно година от наводнението, което разруши десетки съдби и остави хора без дом. Въпреки че измина една година от огромните наводнения, за хората проблемите остават.

Там, където е минавала водата, асфалт все още няма, но има много прах, който затруднява дишането. Коритото на реката все още не е укрепено и е пълно с пясък и наноси - това притеснява хората, че трагедията може да се повтори.

През май миналата година Георгиеви купуват къщата си в Каравелово. На 2 септември мечтата им за къща на село е удавена.

Първи на терен след потопа са доброволците, които се борят с голи ръце с щетите. Само от първия етаж са изхвърлени около 30 тона кал. Единствената помощ, която Йова получава от държавата, са 375 лв. от социалната служба.

Работата на доброволците е била 10%, а останалото - на държавата и общината, контрира кметът на Карлово.

„Държавата с какво помогна, досега е отпуснала 16 милиона от необходимите 70. Ние извършихме всички процедури по проектиране, и избор на изпълнители за всички 40 обекта разрушена инфраструктура“, каза Емил Кабаиванов - кмет на Карлово.

Кабаиванов обеща до ноември мостът в Каравелово да бъде изграден. Общината е раздала на пострадалите почти 2 милиона лева дарения