Главният секретар на МВР е разпоредил комплексна проверка за униформеното облекло на полицаите, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Тази заповед идва 13 дни, след като се стигна до сблъсъци на протестиращи полицаи. На 2 септември в кадър попаднаха служители на реда, носещи знаци, които не отговарят на уставните правила.

Със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е разпоредил извършване на комплексна проверка във всички областни дирекции на страната и в СДВР относно спазването и изпълнението от полицейските служители на Наредбата за униформеното облекло и работното облекло за служебно ползване в МВР от 24.08.2015 г. и на Наредбата за реда за употреба на физическа сила и помощни средства от служителите на МВР от 14.03.2017 г.

Изпълнението на заповедта е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР, а контролът по изпълнението - на директора на Главна дирекция "Национална полиция".

Директорите на областните дирекции и на СДВР следва да организират и провеждането на строеви прегледи, при които да бъде установено има ли нарушения при използването на пагоните, емблемите, отличителните знаци и надписите по униформеното облекло.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!