Отново възможност за гласуване с чужди карти в Народното събрание. Това стана ясно по време на дебат за освобождаването като народен представител на назначения директор на тотото – Александър Тодоров.

Както в петък, така и днес системата за гласуване не проработи.

„Миналата седмица бяхме поставени в много неудобна ситуация – колеги да прибягват и да гласуват с чужди кадри, много неприятна ситуация, това се случваше по време на ГЕРБ – 12 г., вие правите същото“, каза Халил Летифов от ДПС.  

Председателят на НС Никола Минчев обясни, че при първа възможност ще се превключи към системата за биометрични данни.

Междувременно повече от 2 часа депутатите дебатираха коректна ли е декларацията на Александър Тодоров от „Има такъв народ“, който трябва да поеме спортния тотализатор.

„Стана практика вече да се подават декларации с невярно съдържание в това Народно събрание. Един паралел – Кирил Петков подаде такава, изживя катарзис, разкая се, но явно сред управляващите става практика вече“, посочи Дани Каназирева от ГЕРБ.

Тошко Йорданов от ИТН отговори: „Истината е, че проблемът с тотото е част от порочния модел на ГЕРБ, който е прогнил и пропил цялата държавна администрация, а в момента тече изчистване, изчегъртване на ГЕРБ.

Вчера Софийският градски съд спря вписването на новото ръководство на тотото след жалба на двама от бившите членове на Управителния съвет. Накрая Тодоров беше освободен като депутат. От пресцентъра на парламента увериха, че системата с биометричните данни на депутатите ще бъде в изправност.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!