Враговете на прокуратурата искат да блокират нейната дейност чрез законодателни промени. Това посочи обвинител №1 Иван Гешев в Ихтиман, където се провежда спецакция по линия на битовата престъпност, цитиран от БГНЕС.

Главният прокурор определи като наглост искането за промени в дейността на прокуратурата от страна на адвокати на подсъдими.

По думите му в момента много хора имат интерес от слаба и неработеща прокуратурата. „Лица, които вие медиите наричате олигарси, искат неработеща прокуратура”, заяви още Гешев.

Отговорът на Гешев обаче е, че прокуратурата ще продължи да работи, така, както досега.

„От тук нататък имаме една гранична линия – от едната страна са интересите на хората, които ние смятаме да защитаваме, от другата страна са престъпниците и олигарсите. А политиците – президент, премиер, депутати, трябва да решат коя страна избират”, каза още Иван Гешев.

По повод екстрадицията на Васил Божков, който е в Обединени арабски емирства, Иван Гешев каза, че и прокуратурата, и българската държава са си свършили работата.

„Говорено е с тамошната прокуратура на високо ниво. Топката е в друга държава”, каза главният прокурор.

Днес на територията на общините Ихтиман и Костенец се провежда специализирана полицейска акция по линия на битовата престъпност. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че до момента има десет задържани лица в двете общини.

Задържан е и 1 кг марихуана, както и цигари без бандерол. По-късно властите ще обобщят резултатите от действията в района.