„Отново сме свидетели на показно убийство на български граждани, което се случи посред бял ден в столицата на „европейска“ България. Този отвратителен акт на насилие за пореден път показва безсилието на българските политици да се справят с беззаконието и ширещата се престъпност в страната. Упорито през последните години съсипаха МВР, а сега и съдебната власт и в частност прокуратурата“. Това коментира бившият главен прокурор и основател на „Справедливост за България“ Иван Гешев.

„Многократно заявявах, че се връщаме към мутренските времена. Още от първите си дни управлението на новосформиралата се НЕкоалиция ни поведе още по-уверено назад към 90-те години. Днес, както и тогава, българските граждани не могат да бъдат сигурни не само за бъдещето си, но дори и за живота си“, заяви той.

„Беше обяснимо, че ще се върнем в едни времена на убийства. Надявам се не по-тежки престъпления като отвличания, които помним от 90-те години и след това. Това е ясен белег, че държавата не съществува и не си върши работата“, допълва Иван Гешев.

„До този престъпен акт се стигна съвсем закономерно, след като само преди три месеца, беше извършен опит за покушение срещу главния прокурор на Република България. Тогава водещите политици на сегашната „сглобка” реагираха с пренебрежение и насмешка. Никой не обърна внимание на разпадащата се държавност. Превърнаха ни в бананова държава от третия свят“, посочва още бившият обвинител номер едно.