Управляващата коалиция е стабилна, обявиха от ГЕРБ. Повод за искри между тях станаха вчерашните думи на Валери Симеонов, че премиерът Борисов "го е изработил" за втория лифт на Банско.

В шеги и закачки днес темата за раздора в коалицията беше изместена и неглижирана.

„От други парламентарни групи казват – малко станахте като италианско семейство, много така шумно. Убеден съм, че всичко ще бъде наред. Правителството е стабилно, мнозинството е стабилно и сплотено”, заяви Цветан Цветанов.

„И да има разногласия, различни гледни точки, и да има и спор и различни виждания по една и съща тема, как да очакваме обратното”, коментира Томислав Дончев.

Именно Валери Симеонов беше вносител на отложената точка за втория лифт на Банско. Очаква се тя да се гледа на 28 декември, на последното заседание на министрите за годината.

Затова и екологичният министър не вярва управлението да се разклати.

„Не мисля, че има такава опасност, още повече, че за втория лифт на Банско виждам, че има много съществен консенсус”, каза министър Нено Димов.

Вчера в Брюксел премиерът Борисов обяви, че се отнася с уважение към своите заместници и е готов да стане вносител на точката за Банско.

Според премиера датата на вота на недоверие на17 януари е умишлено подбрана..