В Благоевград активисти използват сградата на общината, за да складират материали и техника от антиправителствените протести. За това сигнализираха от ГЕРБ.

Клипът, разбунил духовете в социалните мрежи, е направен от Александър Петков от местната структура на ГЕРБ в Благоевград.

Снимка: -

„Няколко вечери подред, знамена, транспаранти, озвучаване на тези протести се прибират в общината, като човек, явно служител на общинска администрация, отваря вратата на общинския съветник Калоян Ханджийски“, каза Александър Петков, ГЕРБ Благоевград.

Съветникът от "Демократична България" е сред най-активно протестиращите благоевградчани.

„Две знамена и една колона са агитационните материали, които част от герберите завъртяха в един нелеп клип, бих го нарекъл. На един от дъждовете всъщност понеже нямаше къде да приберем колоната, почукахме на охраната“, заяви Калоян Ханджийски, общински съветник от Демократична България.

Снимка: -

„В този ден дъжд не валеше, не е морално, не е и етично спрямо останалите граждани“, каза Александър Петков, ГЕРБ Благоевград.

От община Благоевград отричат да са давали благословията си протестните материали да се съхраняват при тях.

Според Ясен Попвасилев, който е зам.-кмет на Община Благоевград, обясни, че не е нормално това да се случва:
Аз поне не знам, като се върне кмета може да го попитате.
Кой ги е допуснал там да влязат и да ги съхраняват?
-  Аз ви казах как е станало.
Как?
-  Еми как, валеше дъжд.
Някой им е отключил все пак
-  Помолили са да го оставят, все пак Калоян Ханджийски е общински съветник, не е случаен.

Въпреки че не вижда нищо нередно - Калоян Ханджийски е категоричен, че случката няма да се повтори. А в своя позиция във „Фейсбук“ кметът заяви, че общината е на всички граждани.