ГЕРБ-СДС ще проължат да викат вътешния министър Бойко Рашков в парламента, докато той не даде доказателства за незаконно използване на СРС. Това обяви председателят на парламентарната група на коалицията, след като днес силовият министър беше изслушан от депутатите в Народното събрание за втори път.

По думите ѝ се правят внушения срещу ГЕРБ. 

„Ние ще продължим да задаваме въпроси и ако се наложи, всеки ден ще изслушваме Рашков, докато е министър, за да се установят тези факти и обстоятелства, които той хвърля в публичното пространство“, допълни тя. 

Според нея до момента в публичното пространство не са изнесени доказателства за незаконно послушване. 

„Рашков прави нови внушения срещу ГЕРБ от всички акции, проведени от МВР по време на предизборната кампания. Ние ще продължим да задаваме въпроси, за да се установят тези факти и обстоятелства. В България все още може да твърди, че сме правова държава – всички твърдение за престъпления разглеждат в съда. Г-н Рашков не е последна инстанция, за да прави подобни внушения“, посочи Атанасова. 

Маноил Манев от ГЕРБ-СДС изрази мнение, че работата на МВР е повлияла върху изборни резултат. Критики към Рашков отправи и Тома Биков.

„Рашков е най-несъстоятелният министър на вътрешните работи през последните 31 години. Той е абсолютно неадекватен човек, който не разбира нито какво го питат и защо го питат. Той иска да остане министър на вътрешните работи. От гледна точка на нашата партийна тактика ние имаме полза това да е така, защото много лесно ще можем да атакуваме това министерство“, заяви Биков.

От коалицията са внесли искане за разкриване на анкетна комисия за разследване на Бойко Рашков. Тя трябва да прецени дали е имало полицейски репресии по време на изборите.