ГЕРБ имат подозрения за роднински назначения в митниците. От партията питат: Назначена ли е племенницата на Петко Петков за шеф на агенцията в Пловдив?

Според активистите от ГЕРБ Евелина Харизанова била назначена на поста само ден след срещата на 19 май на Петко Петков с Пламен Узунов в столичен ресторант.

Питат още дали тя наистина е племенница на бившия шеф на столичната митница. Според тях обяснение на обществото дължат секретарят по антикорупция в президентството Пламен Узунов и финансовият министър Асен Василев.

„Според записа, в който г-н Узунов получава торбичка от бившия шеф на столичната митница Петко Петков на 19 май, ние стигаме до едно съвпадение, което казва, че ден по-късно племенница на г-н Петков оглавява пловдивската митница“, заяви Тома Биков.

Харизанова наистина е назначена в пловдивската митница, твърдят от Агенция „Митници“ пред bTV, само че на 17 май - т.е. два дни по-рано.  Оттам заявиха, че „служителите  се назначават с оглед техните професионални и морални качества“. Според агенцията тя е с 28-годишен стаж в системата и е с безупречно кадрово досие.

Опитите на bTV да се свърже по телефона с Пламен Узунов засега са без резултат.