След като вчера държавата запечата редакцията на вестник "Труд", днес от ГЕРБ организират флашмоб пред Министерството на културата в подкрепа на работещите в медията.

„Дойдохме да постелем стълбите на властта с „Труд“, очевидно това е мечта на президента Радев“, заяви Любен Дилов – син от ПГ на ГЕРБ. Според него ставаме свидетели на „действие по прекратяване на дейността“ на най-стария все още излизащ от печат български вестник.

Снимка: Ладислав Цветков

Дилов и други политици от ГЕРБ, сред които – Асен Балтов, Костадин Ангелов и Тома Биков, раздадоха днешния брой на вестника.

Припомняме, че вчера сутринта полиция нахлу в сградата, в която се помещават офисите на "Труд". От медията обявиха гражданско неподчинение и отказаха да напуснат работното си място. След полунощ обаче хората бяха изведени, а редакцията беше запечатана. От сутринта служителите на печатната медия не могат да достъпят офиса си.

Снимка: Ладислав Цветков

А от Министерството на културата обявиха, че неустойките и невъстановените консумативи от страна на дружество "Южен Кръст" ЕООД са в размер на 235 794,05 лева, натрупани от 2012 г. досега.

В заключение от министерството заявяват, че независимите частни и свободни медии би трябвало да зависят от своите читатели, зрители, слушатели, а не системно да ощетяват държавата.