Депутатите от ГЕРБ Станислав Иванов и Александър Иванов ще сигнализират прокуратурата и ДАНС за фейсбук статус на народния представител от левицата Таско Ерменков, в който той споделя за сигнал за отравяне на водата на столицата.

Двамата депутати и председателят на екологичната комисия в Столичния общински съвет Лорита Радева опровергаха на извънреден брифинг в централата на партията информацията за отравяне на питейната водата на София.

Радева посочи, че всички изследвания, които се извършват денонощно на питейната вода на столицата, не показват отклонение в качеството ѝ.

По всички данни на лабораторни изследвания, които осъществява „Софийска вода”, отсъстват каквито и да е основания да се твърди за промяна във физико-химичните, органолептичните и микробиологичните качества на водата на София, каза Радева.

Тя допълни, че изследванията не показват отклонения от качеството и повишени замърсявания на водата.

Питейната вода на София е определена като шеста по чистота в Европа както заради високопланинския ѝ произход, така и заради модерните технологии за нейното пречистване, добави още тя.

Станислав Иванов попита как ръководството на БСП и основно лидерът на партията Корнелия Нинова ще реагират на фейсбук статуса на Ерменков и поиска БСП и Нинова да поемат отговорност за него.

Самият Ерменков реагира отново във „Фейсбук” – с пост, използващ главни букви.

„Искам да благодаря на ръководството на ДАНС за бързата реакция. Г-н Димитър Георгиев, председател на Държавната агенция, в личен разговор ме информира, че подобна информация вече от седмица се носи из София. Съобщи ми също така, че няма основания за тревога.

Колкото до предишната ми публикация, смятам, че е мое задължение да реагирам на тревогите на гражданите и да сигнализирам за тях. Виждате, че има резултат! И един въпрос – след като от една седмица това се върти из публичното пространство, защо никой не взе отношение?”

Вижте и видеото: