От ГЕРБ попитаха от парламентарната трибуна има ли нещо общо настоящата съпруга на лидера на ПЕС Сергей Станишев – Моника Йосифова, с „Инерком”. От ГЕРБ се усъмниха, че тя е пиар на фирмата купувач на ЧЕЗ.

От БСП пък отново поискаха отговор коя всъщност е Гинка Върбакова.

„Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно. Интересен е обаче авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение – Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев", каза Спас Гърневски от ГЕРБ.

„Една малка техническа грешка ви издаде. Сега стана ли ви ясно кои са гадовете”, попита той.

„Вчера Корнелия и шайката ѝ ги търсиха на площад „Независимост”, а те се оказаха отново на „Позитано”, допълни Гърневски.

Социалистите на свой ред попитаха коя е Гинка Върбакова и дали държавата пази нейния гръб.

БСП категорично не приема в договора за ЧЕЗ да има клауза, в която бъдещият купувач на ЧЕЗ да трябва да сътрудничи срещу България в арбитража. „Къде се намират те? Как така жена като Гинка Върбакова се съгласява с подобна клауза? Кой е този българин който се съгласява на подобна клауза?", попита зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.

„БСП многократно е заявяла, че е за такава сделка. Но или държавата изцяло изкупува ЧЕЗ, или не участва. Това, което вие в момента правите, е скандално”, коментира депутатът. Според него целта на управляващите е да затворят сделката. Когато държавата влиза в тази сделка, тя привлича финансиране, пред международните инвеститори казвате - "елате, финансирайте, държавата стои зад тази сделка", коментира Стойнев.