Структурите на ГЕРБ се организират за контрапротест на жълтите павета днес в отговор на антиправителственото шествие вчера в София. Той ще е в защита кабинета на техния лидер Бойко Борисов. 

„Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!“, написа във „Фейсбук“ Никола Николов, един от пиарите на партията.

Има и други съобщения в социалните мрежи за организиране на структурите по градове. В Бургас например се готви организирано пътуване към София. Пловдив също ще се включи, а утре ще се събират пред общината.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов даде извънреден брифинг, посветен на протеста от вчера. Той го обвърза със скандала на плажа „Росенец“ между бившия правосъден министър Христо Иванов и охранители от НСО.

Борисов обяви, че организатор на протеста е президентът Румен Радев и го обвини, че по този начин е допринесъл за разрастването на пандемията от коронавирус.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!