ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ за първи път седнаха на една маса. И двете формации уточняват, че срещата не означава преговори за коалиция, а разговори по приоритети. 

„Ние искаме тази среща да е показ, че може да говорим без опорки, без клишета и заклинания, че може да говорим конструктивно, ясно и конкретно“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Това не е разговор за подкрепа на правителство и първия мандат, не искаме и на вас да даваме грешните очаквания, ние няма да подкрепим първия мандат“, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

„Да, не възприемаме този разговор като разговор за правителство с първия мандата или коалиционно правителство, в този смисъл не сме с грешни впечатления от тази среща“, отговори Атанасова.

И двете партии се съгласиха, че трябват социални мерки. Договориха се експерти и от двете страни ще се опитат да изгладят различията по бюджета за догодина.

„Да помолим служебния кабинет да внесе някаква форма на бюджет, за да може това да не е упражнение на думи, а реално да започнем да работим по бюджета за догодина“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

„Да се обединим върху разумното - нито консервативното, нито популисткото и да напишем един реалистичен бюджет“, каза Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС.

Въпреки че от „Продължаваме промяната“ поискаха служебното правителство да внесе нов бюджет, ГЕРБ остана на позицията си, че трябва да се удължи сега действащия, докато не се събере политическо мнозинство.