Законови поправки предвиждат ски писти, лифтове и влекове да се изграждат без да се променя предназначението на земите по Закона за горите.

Проектът е внесен в Народното събрание от група депутати от Обединените патриоти и ГЕРБ.

Досега действащият Закон за горите изисква при изграждане на ски писти и съоръжения към тях, те да бъдат изключени от горския фонд. Това, според мотивите към законопроекта, играе ролята на "спирачка" за каквито и да било инвестиции в ски писти у нас.

Затова депутатите предлагат рестрикциите да отпаднат и така да се улеснят инвестициите в зимна туристическа инфраструктура.

В националистическото обединение има различни гледни точки към проблемите на зимния спорт у нас. От „Атака” заявиха категорично, че са във властта заради по-важни теми, но ВМРО и особено НФСБ са ангажирани с темата.

Вицепремиерът Валери Симеонов се скара с министър-председателя Бойко Борисов заради забавянето на решението за увеличаване на ски зоната над Банско, а преди дни предизвика възмущение даже в чужбина, след като партията му в декларация нарече „зелена” евродепутатка „джихадистка” и предложи изгонването й от България.