10 000 евро подкуп е предложил Георги Семерджиев на полицай, след като е бил засечен дрогиран на пътя. Това е станало месец преди трагедията на бул. „Черни връх“, стана ясно на делото срещу бившия футболист.

Осем полицаи дадоха показания пред Софийския градски съд днес. Те разказаха какво е станало вечерта на 10 юни, месец преди трагедията с две загинали млади жени. Тогава спрели за проверка Георги Семерджиев. От показанията им стана ясно, че тогава тестът отчел, че той е употребил наркотици. Първо предложил 10 000 евро на пътния полицай, който направил теста, а след това успял да избяга.

С белезници на ръцете и краката и без да крие лицето си, Георги Семерджиев изслуша показанията на полицаи от 7-мо РПУ в София и столичната „Пътна полиция“.

Пред съда катаджията Евтим Евтимов разказа, че на 10 юни тествал Семерджиев за наркотици. Уредът отчел употреба на амфетамин и метаамфетамин. Последвало предложението.

Снимка: Ладислав Цветков

По-късно пред камерата на bTV и извън съдебната зала Евтимов каза, че винаги предлагали. „Те предлагат, не само той, те предлагат винаги, като се почувстват в безизходица. Тука няма изваждане на пари, но ако имаше, аз трябваше да го арестувам“, допълва той.

И още от показанията на Евтимов - Семерджиев го помолил да говори по телефона с някого. „Той дава телефона да разговарям, но аз нямам право да говоря, който търси, ще ни намери, ние нямаме право да говорим с друг от другата страна на мостчето, както се казва“, казва полицаят.

Телефона си за разговор с някого Семерджиев предлагал и на други служители на реда, които в онази нощ го спрели за проверка, стана ясно от показанията на друг полицай - Тодор Диджеков.

„Беше много надменен спрямо нас като полицейски служители. Държеше се много арогантно спрямо нас. Каза ни, че нямаме право да му извършваме такива проверки. Чух да заявява едно име - Малинов. Заплашваше ме с него“, коментира той.

Въпреки че било установено, че Семерджиев е дрогиран, той се разхождал до колата си без белезници, признаха пред съда полицаите. Така, докато оформят документите му, той успял да избяга.

„Не се случи задържането. Избяга. Тръгна към автомобила си да си остави уж някакви предмети и по някакъв начин бутна вратата, колата запали и изчезна. Личната му карта остана в мен“, казва полицаят Александър Радев.

Преди проверката в автомобила със Семерджиев е млада дама - Инес Колева. Пред съда тя каза, че бившият футболист не употребявал наркотици пред нея и бил адекватен и добър шофьор.

Пред медиите беше лаконична.

„Не бих желала да ме заместват с такива хора“, каза тя пред камерите.

Делото продължава на 8 февруари.