Лош вкус, безсилие и неприкрита омраза – така зам.-министърът на външните работи и национален координатор за борба с омразата Георг Георгиев определи импровизираните бесилки с окачени на тях кукли в столицата. Пред bTV той остро разкритикува използването на ковчези и подобни изравни средства в хода на протестите.

Снимка: Facebook

„След ковчезите, след черните чували, сега дойде ред на бесилките (…) Явно беше организирана акция – защото на няколко възлови места в София видяхме тези кадри: кукли, закачени на въжета, които висят и дават посланието „Всеки момент ще дойдем да ви избесим!“, коментира той.

Снимка: Facebook

Георгиев отбеляза и че е имало листовки, раздавани в района на „Орлов мост“, в които пише „Оставка или ковчег“: „Какво значи това – ако няма оставка, някой ще дойде и насилствено ще постигне такава“.

По думите му това е „израз на някаква неприкрита омраза – да желаеш нечие смърт значи, че мразиш някого непоколебимо“, но освен това и показва „безкрайно лош вкус“ и „безсилие“.

Снимка: Facebook

„Много се надявам, че хората, които знаят какво биха желали да постигнат, ще намерят начин да се разграничат“, коментира зам.-министърът.

По-рано днес от „Отровното трио“ също обявиха акцията с бесилките за провокация преди очакваните утрешни протести около парламента.