Служители на ГДБОП ще извършат специална видеотехническа експертиза на лаптопа и телефона на 11-годишното момче от Стрелча, което се самоуби преди дни, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Днес в Стрелча бяха изпратени четирима психолози от Института на МВР, както и двама прокурори от Върховната касационна прокуратура.

„Все още нямаме отговор на въпроса защо момчето е сложило край на живота си”, допълни Арнаудова на специална пресконференция в Пазарджик.

Преди да се самоубие момчето е оставило две видео обръщения до родителите си. В тях то обяснява, че не те са виновни за действията му.

По думите на Арнаудова най-важна е комплексната психологическа експертиза. Специалисти ще работят и разговарят с родителите и лица от близкия приятелски кръг на момчето, за да установят причината за действията му.

Междувременно старши комисар Йордан Рогачев призова родителите да бъдат особено бдителни и да наблюдават поведението на децата си, за да ги предпазят от потенциални заплахи в интернет. Това остава една от водещите версии за смъртта на момчето – че е бил подтикнат от игра, която поставя опасни предизвикателства. Детето е имало два профила в социалната мрежа „Фейсбук”, които също ще бъдат проверени.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!