От днес влизащите в Гърция трябва да имат попълнен формуляр, в който да посочват държавата, от която пристигат и адреса, на който ще пребивават по време на почивката си в южната ни съседка.

Няма да можете да преминете в днешния ден през Кулата, ако в онлайн декларацията сте посочили като опция Маказа.

В последния момент, късно снощи, гръцките власти изключиха граничния пункт Маказа като опция за преминаване.

Слаб е трафикът през "Маказа" в ранните часове на деня, вероятно защото хората разбраха още вчера, че този пункт е изключен като опция от гръцките власти.

Едва 15 коли преминаха рано сутринта, предимно румънски.

Всеки, който е дошъл тук, а преди това е попълнил електронна декларация и е получил код, няма да бъде върнат и ще може да премине през Маказа. Тези формуляри се попълват 48 часа преди самото пътуване през Гърция. До вчера бяха два пунктовете, през които можеше да се преминава Кулата и Маказа.

От снощи последният е изключен като вариант, но всички, които са попълнили декларации и са дали опция Маказа - Нимфея ще могат днес спокойно да преминат.

И на "Кулата" трафикът е спокоен, а за кода, нужен за преминаване, ще се проверява на случаен принцип. Ще се правят и тестове за COVID-19, като резултатът ще се чака на място, определено от властите. Ако е положителен - ви очаква 14-дневна карантина отново на място, избрано от властите.