Никой не е спечелил парламентарните избори – това е доминиращото мнение сред участниците в проучване на „Галъп интернешънъл“ сред национална извадка от 831 пълнолетни българи.

Това е мнението на 41,7% от запитаните, докато двойно или почти двойно по-малко са тези, според които ГЕРБ спечели (19,8%) или пък са спечелили всички, обявили се срещу партията на Бойко Борисов (26,5%).

Като цяло, доволните от резултатите на изборите (43,8%) са по-малко от недоволните (52,8%), но все пак над половината анкетирани определят вота като честен.

Какво следва?

Според цели 56,2% от запитаните е по-добре да се състави ново правителство, макар и с компромиси. В същото време, обаче, над две трети от запитаните са на мнение, че в този парламент ще може да се състави нов кабинет.

Опцията ГЕРБ и Слави Трифонов по-скоро отблъсква – 28,1% са „за“, но 68,2% са „против“. Привържениците на ГЕРБ, например, са „за“, но тези на ИТН – „против“.

Слави да направи правителство с всички срещу ГЕРБ? Отбелязва се превес на подкрепящите подобна възможност: 54,5% са „за“ срещу 40,4% „против“, пишат авторите на изследването.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!