Изказването на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания трябва да стане повод за неговата оставка. Това смятат 81% от участниците в телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл”, проведен между 27 октомври и 2 ноември сред 800 души в страната.

Единствено привържениците на „Обединени патриоти” в мнозинството си (60%) смятат, че лидерът на НФСБ трябва да остане в правителството. Обратната е картината при симпатизантите на ГЕРБ – над 50% „за“ и около 40% - „против“.

Снимка: Галъп интернешънъл

Симпатизантите на БСП настояват и за оставка на правителството, а тези, които не биха гласували за никого, са разделени в мненията си,

Практически всички слоеве на обществото намират, че премиерът Борисов е отговорен за ситуацията около Валери Симеонов. Единствено привържениците на ГЕРБ са на обратното мнение, а привържениците на Обединените патриоти са разделени по тази тема.

Снимка: Галъп интернешънъл

Анкетираните смятат, че премиерът Бойко Борисов носи отговорност ситуацията с Валери Симеонов. От „Галъп” добавят извода, че обществото трудно ще приеме пасивност от страна на премиера, а забавянето носело щета за Борисов, се посочва още в изследването.