"Миналата седмица споделих убеждението си, че войната на пътя е безумие, с което можем да се справим заедно. От МВР очаквам сериозен контрол за спазване на правилата на движение. Ако ценим живота - и своя, и на този в отсрещното платно, ще следваме закона вътре в нас", заяви служебният премиер Гълъб Донев преди редовното правителствено заседание.

Той отправи специални благодарности на всички, които в неделя вечерта помогнаха на пострадалите в тежката катастрофа със сръбския автобус на АМ "Тракия".

"Катастрофата събра на магистралата различни хора по професия, местоживеене, възгледи, но те помогнаха в беда. Впечатлен съм от светкавичната и адекватна реакция, които в неделя вечер преминаха 217-ия км на АМ "Тракия". Граждани и държавни институции реагираха в рядко срещан синхрон. Щастливо стечение на обстоятелствата е, че сред пътуващите е имало и лекари. Те са проявили човечност и солидарност", каза той.

Той благодари на всички, които са помогнали на младия лекар Антон Илкин, на Теодор Бочев, които са помогнали за изваждането на децата от автобуса както и на всички останали очевидци, действали с мисъл за живота и здравето на децата.

Благодарен съм и на екипите на Бърза помощ, Пътна полиция, местната власт в Стара Загора, каза още Донев.