Темата за кодовете, бюлетините и машините отново изостри тона в парламентарните кулоари. В Народното събрание служебният премиер категорично заяви, че проблем с кода на машините няма.

„Няма как един човек от политическа партия да държи кодовете и да манипулира вота - това не е флашка, а сложна система“, посочи Гълъб Донев.

След като БСП обвини „Продължаваме промяната“, че са им предлагали код срещу оттеглянето на хартиената бюлетина, прокуратурата започна проверка.

Днес от партията на Кирил Петков приветстваха това, но обявиха, че ГЕРБ, ДПС и БСП са създали хартиената коалиция.

БСП влезе в хартиената коалиция и заедно се опитват да рушат доверието в машините. Ние искаме да се направи пълен одит на машините“, обясни Кирил Петков.

„Откъде накъде Петков търгува кодове срещу закон“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

От левицата днес отказаха коментар по темата.

„Често чувам, че народните представители не се занимават с проблемите на хората. Днес се занимаваме с най-важния проблем – държавния бюджет“, посочи Корнелия Нинова.

„Много странна история, притеснява ме. Някой да договаря кодове и да договаря нещо в замяна“, допълни Хамид Хамид от ДПС.

Демократична България“ обясни, че кодът е предоставен от ЦИК на всички партии, които са проявили интерес в присъствието на ДАНС, но отишли само те.