Изключителен гаф с хартиените бюлетини в мездренското село Върбешница. Бюлетините за общински съветници и кмет на Община Мездра стигат, но няма достатъчно за избора на кмет на селото.

Това се е разбрало още във вчерашния ден. От 300 избиратели – могат да гласуват само 200. Останали са две бюлетини и гласуването е преустановено в 14 часа.

Още на 2 ноември ОИК Мездра одобрява и тиража на бюлетините, като за Върбешница са предвидени 200. Секционната комисия връща много избиратели заради липсата на бюлетини.

„От 10 часа започнахме да сезираме общинската комисия. Казаха че, ще се оправим, ще печатаме, ще оправим работата. Досега никой нищо не си мръдна пръста. Като казахме, че са останали две бюлетина - тепърва ще започват да печатат и ни наредиха да затворим секцията, докато дойдат бюлетини. Кога ще дойдат - никой нищо не знае. За мен това е саботаж, това е несериозно отношение“, каза Румен Тодоров, председател на секционната комисия.

„От почти два часа чакам да гласувам и няма бюлетини, не знам кога ще дойдат и нищо не знам какво ще стане“, коментира Десислава Николова от Върбешница.

С решение от 14:27 часа ОИК Мездра спря гласуването в село Върбешница до произнасяне на ЦИК. Такова дойде след 17 часа. С решение на ЦИК са разпечатания 80 копия на бюлетини на принтера в секцията и след нанасяне на номерата на ръка и съставен протокол гласуването ще бъде възстановено.

Всичко за местните избори в страната - следете в нашия онлайн репортаж: