"За мен не е толкова страшен просто един вдигнат тапет в Ловеч, но да се разхождат гейове из столицата за мен е много по-лошо". Това умозаключи Владимир Владимиров – Гугутката от Националното сдружение на футболните фенове на пресконференция днес.

"Разграничавам се от хората, които са вдигнали плакатите по време на мача в Ловеч, но не мисля, че това е по-страшно от тези паради на гейовете по нашата столица. За мен не е толкова страшен просто един вдигнат тапет, свастиките само не ги харесвам. Станалото станало, ще си понесат наказанието, но децата да гледат да се разхождат гейове по столицата за мен е много по-лошо", каза Владимиров.

"Тези организации, които твърдят, че в България има опасност от фашизъм не са верни. В нашето общество няма такова нещо и подобни настроения. Ние сме толерантни към всички етноси. Една злополучно вдигната свастика ли дава основания да се говори за фашизъм", каза пък Елена Ваташка, без да уточни как точно се вдига свастика „злополучно”.

"Ние ще внесем нашата подписка срещу гей парада другата седмица и ще поискаме среща с кмета Фандъкова, за да представим нашите искания. Писмото е в много учтив стил. Искаме да изразим нашето мнение. Искам да обърна внимание на Българския хелзинкски комитет, че няма право да счита, че единствено те разбират от тези въпроси. Откакто има подобни организации и етническия, и социалния мир са нарушени", продължи Ваташка.

„Как да обясним на децата си, защо тези двама чичковци се целуват. Демокрацията не е педерастия. Не сме хомофоби, но сме против гей парада. Ние срещу парадирането и не искаме да ни се натрапват", казаха и представителите на фенските фракции на различни футболни отбори.
 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!