Футболистът Георги Терзиев изрази съжалението си за инцидента, при който блъсна 16-годишно момиче на пешеходна пътека и заяви, че е готов да понесе последствията.

В официално изявление, разпространено, чрез сайта на БФС, младежкият национал коментира, че осъзнава грешката си и ще направи всичко възможно, за да помогне за възстановяването на момичето. "Ще направя всичко възможно, за да съдействам за пълното възстановяване на момичето и няма да избягам от своята отговорност, както по време на целия процес на лечение, така и след това", коментира защитникът.

"Грешката, която допуснах, трябва да бъде пример за всички шофьори, за да може заедно да допринесем за по-голямата безопасност на пътя и за намаляването на произшествията.

За съжаление е напълно вярно, че много често в България се подценяват правата на пешеходците, а от това страдат невинни хора и техните близки", заяви Терзиев и пожела скорошно възстановяване на пострадалото момиче. В съобщението той отправя и призив за по-отговорно поведение на пътя от страна на всички шофьори.

Инцидентът стана в неделя вечерта, а 16-годишното момиче е в Сливенската болница със счупвания на горните и долни крайници.