Фитнес уреди на открито, поставени с европейски пари в село, в което най-младият жител е на 60 години. Абсурдът е от Брезен – планинско село, където дори и училището е отдавна е затворено, защото деца няма.

Но пък в запустелия му двор, между бурените, е изградена фитнес площадка. По всичко личи, че тези уреди не са използвани и вече са започнали да ръждясват.

За хората от селото, в което и най-младите са пенсионери, уредите изглеждат странно. Някои дори не знаят какво означава фитнес.

А и в планината, където физическият труд е ежедневие, да тренираш за здраве на открито си е губене на време.

Това наричат на село фитнес, дори и да не знаят точно тази дума

„Да бяха сложили две три пейки и една беседка за сянка, това щеше да е по- добре, отколкото тези уреди”, казва кметът Мюмюн Юсеин.

„И в малките населени места хората също имат право на здравословен начин на живот, и от тази гледна точка ние сме длъжни да обърнем внимание и на тях”, обяснява пък кметът на с. Ардино Ресми Мурад.

„Безсмислено е да се харчат едни пари за неща, от които населението няма нужда. Тези пари могат да се оползотворят за нещо друго – въпрос на креативност е, въпрос на разбиране, въпрос на потребност,” посочва  областният управител на Кърджали Никола Чанев

В Брезен конкретно хората имат потребност от канализация.

Вижте и видеото: