Финансови мотиви е една от основните версии, по които работят разследващите на убийството на бившия полицай Любомир Иванов, стана ясно от информацията, изнесена от СДВР и СГП на съвместен брифинг този четвъртък.

„Дали жертвата е дължал пари, дали е откраднал пари, това тепърва се изясняват. В престъпната дейност, която е осъществявана, е имало поток на пари, които в момента установяваме", съобщи началникът на "Криминална полиция" в СДВР Петър Петров.

При спецоперацията в сряда са задържани две лица и са претърсени много адреси в София, четири автомобила, както и два адреса на териториите на две други областни дирекции. Иззети са много доказателства.

„Имаме достатъчно доказателства за едното от двете лица, задържани във вчерашната операция“, съобщи Стойно Цветков, ръководител на отдел "Разследване" в СДВР.

По решение на наблюдаващия прокурор на него му е повдигнато обвинение за предумишлено убийство.

По думите на прокурор Иво Илиев има доказателства, че въпросното лице е физическият извършител на убийството и се е „подготвял за него“, като се е упражнявал да стреля със същия калибър оръжие.

В момента се издирва още едно лице за съпричастност към убийството, съобщиха от СДВР, но отказаха да коментират дали става въпрос за поръчителя на престъплението.

„Другият арестуван като помагач ще бъде освободен засега. Издирва се и още един заподозрян“, съобщи началникът на "Криминална полиция" в СДВР Петър Петров.