Остават броени дни за кандидатстване в конкурса за чиста журналистика Web Report, напомнят организаторите Dir.bg.

„Знаем от опит, че философията на дедлайна е споделяна от голяма част от журналистите, а последният момент често е най-добрият момент за завършването на всяка журналистическа работа. Затова сме сигурни, че ще приветстваме още десетки авторски материали до крайния срок за кандидатстване в конкурса за чиста журналистика Web Report 2022.

Ще очакваме предложенията Ви до 13 май включително“.

Петото издание на конкурса на Dir.bg  заявява амбицията да бъде още по-оспорвано журналистическо състезание от предходните с близо 200 материала, кандидатствали до този момент.

Платформата Web Report 2022 активно приема предложенията и в следващите 3 дни и прогнозираме, че конкуренцията ще бъде още по-голяма, казват още организаторите.  Победителите ще бъдат обявени на официална церемония .

Категориите: Кандидатите ще се борят в категориите Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и иновации, Култура и изкуство, Спорт. По традиция, а и в унисон с динамичните събития, най-предпочитана от кандидатстващите журналисти засега е Общество, но не липсват силни предложения и във всяка друга област.

Наградата за всяко първо място в категория е парична премии от 1000 лв.

Специални награди в същия размер се присъждат и за Фоторепортаж, Видеорепортаж, Подкаст и Млад автор.

Критериите накратко са качествена журналистика. Точен мерник за обществените проблеми, личен почерк на автора, обективност, факти, достоверност, са част по-широкото им обяснение. 

Журито: За поредна година конкурсът получи подкрепата на водещи медии в България. Web Report 2022 запазва традицията си да обединява добре познати професионалисти от конкурентни медии в журито си, осигурявайки  по този начин най-компетентната и прозрачна оценка на материалите.

Сред членовете на журито са: Евгения Атанасова (Журналист и продуцент, БНТ), Анна Заркова (Журналист и писател,  СБЖ), Ива Дойчинова (Директор на Радио „София“, БНР), Антон Хекимян (Директор „Новини, актуални предавания и спорт“, bTV), Методи Владимиров (Водещ и продуцент, NOVA),  Владимир Жеглов (Основател на Dir.bg и почетен председател на журито), Ваня Николова (Журналист, сценарист), Владимир Йончев (Гл. редактор, OFFNews.bg), Галина Александрова (Гл. редактор, 3e-news.net), Найден Тодоров (Председател на Българската асоциация на спортните журналисти), Евгени Димитров (Основател на агенция „Булфото“), Илияна Захариева (Директор „Корпоративни комуникации“, А1). Тази година към тях се присъединява и генералният директор на БТА Кирил Вълчев и главният редактор на „Мениджър Нюз“ Ирина Велева.

bTV Media Group e медиен партньор на инициативата.

Участвай в Web Report 2022!

  • Конкурсът е отворен за участие до 13 май 2022 г. включително.
  • Заявките и материалите се приемат само в електронен формат на имейл адрес [email protected]
  • Одобрените за участие журналистически материали ще бъдат публикувани в специалната категория „Участници“ в сайта на Dir.bg https://webreport.bg/, където може да бъде намерена и пълната информация за конкурса, изискванията към материалите и какво още е необходимо, за да кандидатствате.
  • Подробности можете да намерите и във Facebook страницата на Web Report тук.