Часове ни делят от грандиозният финален концерт на петия сезон на най-гледаното шоу в българският ефир - "България търси талант".

Очакват ни 14 таланта, избрани сред хиляди претенденти за титлата "Талант на България" и наградата от 50 хил. лв. Участниците в шоуто усилено репетират новите си изпълнения, журито си почива, а продуцентите Ангелина Белчева и Николай Йорданов, както и водещата Мария Силвестър споделят как се чувстват в началото на края на един изключително емоционален сезон.

Въпреки тъгата от наближаващия финал Мария Силвестър посочва, че няма търпение да разбере и победителя.

Според Ангелина Белчева музикалният талант е един от най-популярните у нас. „Музиката достига най-бързо до теб”, коментира тя, добавяйки, че финалистите на шоуто са на европейско и световно ниво. „Няма да се учудя ако музикант спечели финала”, добави тя.

Продуцентите споделят и за отборния дух, който цари при участниците. Мария коментира колко е важно талантите да се насладят на изживяването. „Мотивирам ги преди ефир, за да се насладят на момента. Важно е да го изживееш”, описва тя ситуацията зад кадър.

В навечерието на финала продуцентите издадоха, че шоуто ще бъде по-дълго от обичайното и се очаква горещата в момента банда „Джеръми” да открие събитието. Звезди от ранга на Графа и Орлин Горанов пък ще гостуват, за да представят финалистите.