Финал на регистрацията за вота на 11 юли. Изтече срокът, в който партиите и коалициите можеха да внесат подписи за участие.

Тепърва ще стане ясно дали те отговарят на условията и ще получат регистрация.

И шестте партии и коалиции от 45-то Народно събрание подадоха документи, като освен тях се регистрираха Патриотите, „Атака“ и редица други формации.

До 8 юни партиите и коалициите трябва да регистрират и кандидатските си листи за вота. На 9 юни ще се тегли и жребият с номерата на формациите в бюлетината.

ГЕРБ - СДС се регистрираха първи за деня и внесоха 9999 подписа. Казаха, че може да сменят мотото „Работа, работа, работа“, пишат нова програма и вече редят листите.

Лидерът Бойко Борисов призова партията за мобилизация, но дали той ще е в листите все още не е ясно.

Ясно е обаче, че БСП ще обявят своите листи на 30 май.

От „Демократична България“ обявиха, че след вота ще отправят отново предложения за сътрудничество към партиите на промяната, макар че търсене на широки мнозинства по определени теми не е изключено. В листите на ДБ ще има минимални промени, които те нарекоха „фини настройки“.

Документи за участие в изборите подадоха още партия КОД на Петър Москов, но без Кубрат Пулев. Официално за вота се регистрира и „Атака“ на Волен Сидеров.

До изборите остават 45 дни, като на 11 юни официално започва предизборната кампания, която приключва на 9 юли. 10 юли е ден за размисъл, а на 11 юли ще се проведат предсрочните избори.