Филм, посветен на Петя Дубарова, ще бъде заснет в Бургас през втората половина месец юни, съобщава "Фокус". „Петя на моята Петя” е проект, който ще разкаже за живота на едно модерно момиче с подобна съдба на бургаската поетеса. Работата по него започна още през 2017 г.

В пресъздаването на вдъхновяващата история на поетесата ще се включат едни от любимите фигури на родното кино.

От морския ни град ще бъде голяма част от екипът, който ще преразкаже историята. Николай Урумов е продуцент, а актьорският състав включва Албена Павлова, Моньо Монев, Васил Банов и Емил Марков.

Филмът за обичаната от мнозина поетеса се осъществява с помощта на Община Бургас и Националния филмов център. Авторите на сценария ще разчитат на пълната подкрепа на сестрата на Петя Дубарова – Елица Дубарова.

Амбицията на авторите е лентата дори да се бори за награди на европейски кинофестивали.

Петя Дубарова е едно от ярките явления в българската проза и поезия. Тя е родена в Бургас през 1962 г. и съвсем малка започва да съчинява приказки, разкази и стихове. Талантът й е забелязан и поощрен от майстора на любовната лирика Христо Фотев. Творбите й са публикувани във вестници и списания, очаква я бъдеще на блестяща поетеса.

На 4 декември 1979 година, ненавършила пълнолетие, Петя Дубарова посяга на живота си.