Филип Станев от „Има такъв народ“ обвини от трибуната на Народното събрание ГЕРБ, БСП и ДПС за провала на вчерашното пленарно заседание. 

„Всички народни представители в тази зала сме изпратени да работим, да законотворим, дебатираме и предлагаме идеи в името на народа, а не да се саботира работата на депутата“, каза още той. 

Станев отговори и на премира в оставка Бойко Борисов: „На поредното заседание на Министерския съвет в оставка и министър-председателят в оставка Бойко Методиев Борисов, в дома му в Банкя, незнайно защо не в Министерския съвет, каза следното: „Заседанието на МС, за разлика от Народното събрание – работи“. Г-н Борисов, съзирате ли противоречието на това твърдение. Именно вашата парламентарна група, в съучастие спря работата на парламента. ГЕРБ спря работата на Народното събрание като гласува „въздържал се“. 

Станев попита как ИТН да работи пълноценно в парламент, който „предкулисно“ вчера е саботирал основната си функции и как се е очаквало партията да приеме „фалшивата подкрепа“ от 165 депутати за съставяне на правителство. 

„Тази подкрепа е невъзможна за приемане, защото това е псевдо подкрепа. ИТН би станал веднага заложник на всичките тези 165 депутати. ИТН каза още в своята предизборна кампания, че няма да работи с т.н. партии на статуквото“.

В заключение Станев цитира Уинстън Чърчил: „Не се задоволявай да бъдеш дим, когато може да бъдеш огън“.