Белезници в българска народна носия и любезна покана да се прибере. Така Европол издирва роден престъпник.

„Скъпи най-търсени бегълци. Всеки заслужава почивка през лятото, но вие не! Полицията ви иска обратно в дома това лято”.

Така, зад на пръв поглед шеговития тон, Европол популяризира списъка с най-издирваните на континента. Колкото повече хора видят тези лица, толкова повече се увеличава шансът те да бъдат заловени, обясняват нашите власти.

Сред най-търсените в Европа е българинът Ивайло Митев, с прякор – Свинята.

Той е издирван за побой върху Ангел Оцетов преди 17 години.

„Имам още дупки. Хематом огромен извадиха. И по време на операцията получих диабет и сега съм на инсулин”, разказа пострадалият Ангел Оцетов, бивш началник на "Държавен резерв и военновременни запаси" в Самоков.

Преди Свинята да го пребие, Оцетов бил предупреден да не става шеф на склада на Държавния резерв в Самоков. Извършителят е осъден на три години затвор, но изчезва.

След като Оцетов се възстановява от травмата на главата, той се връща на работа. Още в първия си работен ден след болничния е нападнат с тръби от група мъже.

Въпреки двата побоя, остава на поста си 16 години, а ревизия открива липсващи 2500 кубика дървен материал.

В списъка с честитки е и Светлозар Стоилов, осъден за убийството на Стоян Балтов през 2008 г.. Подобна кампания Европол направи и по Коледа.