Милиони европейци говорят по важните теми за бъдещето на Стария континент в международен проект, който се реализира с помощта на водещи медии в близо 20 държави. bTV Новините подкрепя на територията на България медийната платформа „Европа говори“ (Europe Talks), която събира хора с различни политически виждания в диалог по темите, които ги вълнуват.

Коронавирус, безработица, глобална несигурност, развитието на Европа и отношенията с Русия – това са само част от темите, които „Европа говори“ поставя. Всеки може да се включи в дебата като отговори на въпросите в анкетата до 30 ноември. В следващия етап на проекта, всеки, който има желание, може да се срещне и да дебатира с европеец от друга държава, който е на противоположното мнение по съответната тема.

“Европа говори” се реализира по инициатива на германската онлайн медия „Ди Цайт“, а сред партньорите са още „Ла Република“, „Газета Виброча“, „Дер Щандарт“, “Франс 24” и други. 

Главният редактор международни новини в редакцията на bTV Кристина Баксанова коментира: “Ние вече имаме добър опит в съвместната работа и обмяната на идеи с колеги от различни чуждестранни медии. „Европа говори“ е и възможност да се чуят българските позиции в този обществен европейски дебат.” 

 

За нас е важно, че сме част от този проект, защото искаме до българската аудитория да достигнат темите и идеите, които движат Европа напред в този труден момент.” , сподели Явор Николов - главен редактор на btvnovinite.bg 

„Ди Цайт“ определя проекта като „социален експеримент“ или „политическа платформа за запознанства“, като в предходните издания са участвали над 100 000 души, а през 2019 г. в дебатите са се включили хора от 33 страни. Много от тези хора продължават да поддържат връзка и признават, че срещата с другата гледна точка към дадени проблеми им е помогнала да разберат света по-добре.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!